Passievolle Fokkers van Klein blijvende Langharige Hondenrassen

mini Labradoodle,  pups Maltipoo, Boomer, TibipooBolonka Zwetna,  MaltezerPoedel, Boompoo Pups

 mini Labradoodle, Maltipoo pups

kennel de Hoeve kleine honden rassen

Kennel de hoeve is  gespecialiseerd in combinatie fok van kleine langharige gezelschapshonden.

Wij fokken op gedrag en gezondheid.

Door meerder rassen en kruisingen te combineren nemen  bouwstenen (gene) toe wat weer de gezondheid, vitaliteit en  virtualiteit ten goede komt.

Ook uiterlijk en karakter wordt  meegenomen in de selectie wat ten goede komt aan  socialisatie .

Wij zetten ons in voor het op verantwoordelijke  manier fokken van gezonde en sociale pups. 

De combinatie die wij fokken hebben vaak een naam waarin de combinatie is terug te vinden

Voorbeeld
Boompoo  = Boomer x Poedel (poedel is in Engels Poodle)  Boomer=  Maltezerx Shih-tzu

Maltipoo = Maltezer X poedelHypoallergene dieren behoren tot het rijk der fabelen

bron dier en recht

Stop de hypoallergene mythe! Ook de artsen in de nieuwste editie van het Nederlandse Tijdschrift voor Geneeskunde bevestigen dat hypoallergene niet bestaan

 

Toch is er verschil tussen diverse haartype, of een hond een onder vacht heeft of vacht wisselt (ruien)hoe meer en soorten  Allergenen - hoe meer last van honden allergie er kan optreden. Het is erg bepalend hoe u als persoon gevoelig bent voor honden allergie.  

 

Boomer pup allergie

 Hypoallergene vacht.

In plaats van te spreken over hypoallergene vachten, is het beter om te benadrukken dat sommige hondenrassen minder allergenen produceren dan andere of minder verharen, waardoor ze mogelijk beter geschikt zijn voor mensen met allergieën. Het is echter belangrijk om te onthouden dat individuele reacties kunnen variëren en dat het raadzaam is om persoonlijk contact met de hondenrassen te hebben voordat er een keuze wordt gemaakt.

 

 

Op Zoek naar een Pup?
Overweeg Gezondheid en Sociaal Gedrag

Als u op zoek bent naar een nieuwe pup, is het essentieel om niet alleen te kijken naar uiterlijke kenmerken, maar ook naar de gezondheid en het sociale gedrag van de hond. Kies bij voorkeur voor een fokker die zich inzet voor combinatiefokken en het welzijn van zijn honden hoog in het vaandel heeft staan.

maltipoo  pups allergie

Tips voor Eigenaren

Als u gevoelig bent voor honden  allergieën maar toch graag een hond wilt hebben, zijn er stappen die u kunt nemen om het risico op honden allergie  te verminderen. Regelmatig borstelen en stofzuigen kan helpen om honden allergie in huis te verminderen, ongeacht het ras van de hond. Daarnaast is het belangrijk om de leefomgeving schoon en goed geventileerd te houden.

Een hondenallergie is

een overreactie van het immuunsysteem op bepaalde eiwitten die in het speeksel, de urine en de huidschilfers van honden voorkomen. Wanneer iemand allergisch is voor honden, kan blootstelling aan deze eiwitten leiden tot symptomen zoals niezen, jeukende ogen, loopneus, hoesten, benauwdheid en huiduitslag. Deze symptomen kunnen variëren van mild tot ernstig, afhankelijk van de mate van gevoeligheid van de persoon en de hoeveelheid blootstelling aan het allergeen.typen.

Selectief Fokken van Honden:
Een Eeuwenoude Praktijk

Het verfijnen van langharige kleine honden zoals de Bolonka, doodle, labradoodle, maltipoo en toy poedel is een eeuwenoude traditie die teruggaat tot duizenden jaren geleden. Mensen begonnen met het temmen van honden en selectief fokken voor verschillende doeleinden, waaronder gezelschap, jacht, en hoeden. Door het zorgvuldig kruisen van honden met specifieke eigenschappen, en het verder fokken van alleen de nakomelingen met de meest gewenste kenmerken, zijn door de eeuwen heen nieuwe rassen ontstaan.

**Verfijnde Rasnormen en Stamboom: Streven naar Puurheid**

Het definiëren van rasnormen heeft geleid tot de categorisering van honden in verschillende verfijnde rassen. Door het gebruik van stambomen worden raszuiverheid en afstamming strikt gecontroleerd. Maar dit streven naar puurheid heeft ook geleid tot erfelijke gezondheidsproblemen en extreme uiterlijke kenmerken. Het is van essentieel belang dat fokkers zich bewust zijn van deze risico's. Daarom wordt steeds vaker de keuze gemaakt voor combinatiefokken.

Combinatiefokken: Streven naar Gezonde en Sociale Honden

Het toepassen van combinatiefokken biedt fokkers van langharige kleine honden zoals de Bolonka, boomer, doodle, labradoodle, maltipoo en toy poedel een ongeëvenaarde vrijheid om te streven naar gezonde en goed aangepaste hond . Het vermijdt verwantschap en stimuleert het gebruik van een breed scala aan genen, wat kan resulteren in stevige en genetisch gevarieerde nakomelingen van deze specifieke rassen. Dit draagt bij aan het algehele welzijn en de veerkracht van deze specifieke hondenpopulatie.

Door bewust te kiezen voor combinatiefokken en de focus te leggen op gezondheid en sociale eigenschappen, kunnen fokkers van deze rassen een positieve bijdrage leveren aan de verbetering van hun algehele kwaliteit, terwijl ze tegelijkertijd de erfelijke gezondheidsproblemen verminderen die vaak geassocieerd worden met zuivere foklijnen.

 

 

maltipoo bolonka zwetna allergie