Chippen

Dierenleed voorkomen door chippen en registreren

Kwaadwillende,  illegale en malafide fokkers en handelaren verkopen honden met vervalste papieren of niet dan wel niet goed geregistreerde pups, zij opereren zoveel mogelijk  in de anonimiteit en hebben na de verkoop geen boodschap meer aan de koper, niet zelden doen zij zich voor als particulier die toeval eens een nestje hebben. 

Het chippen en registreren van honden moet er toe leiden dat ieder pup of import  hond terug te leiden is naar de fokker of eerste eigenaar. 

 Het registratie systeem is  een belangrijk hulp middel voor controle en handhaven van wet en regelgeving.
Registratie van honden draagt indirect bij  aan 
het terug dringen van misstanden. 

In het verleden kon er in de anonimiteit gechipt worden per november 2021 is dit niet meer toegestaan en moeten er gechipt worden door geregistreerde chippers en mogen alleen chips gebruikt worden die beginnen met 528 (code voor NL) en moeten de chip geregistreerd staan op naam van de chipper.

Ook het verstrekken van EU-dierenpaspoorten voor honden is aan regels gebonden ook hiervoor geld dat een dierenarts alleen paspoorten mag verstrekken bij honden die op naam van dierenarts geregistreerd staan, daarbij komt dat de dierenarts aan ministerie moet melden wie de eigenaar van de hond is waarvoor het paspoort is verstrekt. Dierenarts meld die aan de hand van een zgn UBN nummer van de eigenaar, Dit UBN nummer is gekoppeld aan het burgerservice nummer, met het chippen heeft men van doen met vergelijkbare regels. 


Als bonafide fokkers zijn wij aangesloten bij het portaal www.hondregistreren.nl  Dit is het enigste portaal waar men ook kan inzien welke registratie van een hond zijn gedaan aan de centrale databank van de overheid. 

U kunt aan de hand van het chipnummer zien of er een geboortemelding, paspoortmelding en chip aanbrengmelding is gedaan u kunt zelfs land van herkomst moeder zien. 

U als diereigenaar kunt u ook naast uw hond ook andere huisdieren registreren zodat als uw huisdier zwervend wordt aangetroffen een snelle hereniging mogelijk is. 


Onderstaande mogelijkheden worden aangeboden door databank/portaal www.hondregistreren.nl doe er u voordeel mee.  

via rvo check kunt u na ingeven chipnummer opvragen wat geregistreerd is van dit chipnummer.

 

Een account aanmaken doet u door te klikken op onderstaand figuur. U bent dan meteen in het inschrijfformulier (diereigenaar)  

U gaat kijken naar een pup maar wilt graag weten of op dat adres een UBN nummer is, Dit nummer is verplicht voor als men een nestje heeft of als men in honden  handelt. 

Het UBN zegt verder niets over hoe betrouwbaar iemand is. Zegt alleen dat het adres bij rvo bekend is.


Registratie van uw chipnummer controleren 

doet u hieronder, na invullen van het chipnummer wordt gekeken of en zo waar het dier is geregistreerd.

Bij www.hondregistrerten.nl uw huisdier al geregistreerd voor eenmalig 4€ euro (excl. btw.)  koop hiervoor een strippenkaart 3 registraties voor eenmalig 12€ excl. btw  registraties blijven geldig.

Geen abonnement kosten, gratis tel. WhatsApp info,  alles in eigenbeheer, geen kosten voor overschrijven of meldingen.