"Doodle honden" 

verwijst meestal naar een kruising tussen een poedel en een andere hondenras, zoals een labrador of een golden retriever. Deze kruisingen staan bekend om hun vriendelijke aard, intelligentie en vaak hypoallergene vacht, wat ze populair maakt bij mensen met allergieën. Ze zijn ook geliefd om hun verschillende vachtkleuren en -patronen. Als je op zoek bent naar meer informatie over doodle honden, zoals specifieke rassen, verzorgingstips of fokkers, kan ik je daar ook bij helpen!

Kennel de Hoeve introduceert 
Tibepoo -->  F1 doodle
Kruising Poedel met Tibetaanse terriër.

Een Tibetaanse Terriër is een hondenras dat afkomstig is uit Tibet.

Deze honden staan bekend om hun lange, dikke vacht die hen beschermt tegen het koude klimaat van de Himalaya. Ze zijn vaak vriendelijk, intelligent en levendig van aard. Tibetaanse Terriërs worden vaak gehouden als gezelschapshonden en zijn over het algemeen goed met kinderen en andere huisdieren. Ze hebben regelmatige verzorging van hun vacht nodig vanwege de lengte en dichtheid ervan. Dit ras staat bekend om zijn robuustheid en lange levensduur.

Link naar tib.terrier

De Tibetaanse Terriër, een majestueuze verschijning met een lichaam dat gespierd en compact is. Van het schoudergewricht tot aan de staartaanzet, is de lengte gelijk aan de schouderhoogte, wat dit ras zijn kenmerkende vierkante uitstraling geeft. Het lichaam is goed geribd, met korte en licht gebogen lendenen. De voorhand is weelderig behaard en stevig, terwijl de rechte benen parallel lopen, met een subtiel schuin middenvoetsbeentje. De achterhand is eveneens weelderig behaard, met goed gebogen kniegewrichten en laag geplaatste spronggewrichten.

Met een schofthoogte tussen de 35,5 cm en 40,5 cm, zijn de teefjes iets kleiner, maar toch even statig. Het gewicht varieert tussen de 7 en 14 kg, bij voorkeur tussen de 9,5 en 11 kg, hoewel alle gewichten acceptabel zijn zolang ze in verhouding staan tot de lengte. De Tibetaanse Terriër heeft een levensverwachting van gemiddeld 14 jaar, een tijd om te genieten van hun charmante en trouwe gezelschap.

Bovendien, in deze prachtige mix van rassen, vinden we de verrukkelijke kruising tussen een Tibetaanse Terriër en een Poedel, resulterend in de speelse en liefdevolle Mini Labradoodle. Met hun eigen unieke kenmerken voegen ze een extra dimensie toe aan het reeds betoverende spectrum van het Tibetaanse Terriër ras.